FRÅGOR & SVAR TRYCK

Vi besvarar de vanligaste frågorna.

Hur mycket kostar det att trycka?

Hur långt är ett snöre? Det finns inget rakt svar för vad ett tryck kostar pga priset sätts utifrån många olika parametrar (storlek,färger,material mm)

För att kunna beräkna pris behöver vi veta följande: Antal tryck, storlek på tryck, antal färger. Det är olika tryckmetoder beroende på detaljrikedom / antal färger bland annat, därför är det alltid bäst att du skickar design/logotyp för att vi ska kunna göra en bedömning vilken tryckmetod som är bäst.

 

Kan jag trycka vad som helst?

Ja och nej. Vi kommer inte trycka någonting som anses vara stötande/kränkande. Vi kan heller inte trycka logotyper / designer som är varumärkesskyddade utan tillstånd.

Kan jag köpa tryck hos er och värma på hemma med ett strykjärn?

Tyvärr inte. För att trycket ska fästa behövs både hög värme och ett väldigt hård tryck.Det hjälper inte att använda dig kroppstyngd på ett strykjärn. Det behövs helt enkelt en tryckpress för att få trycken att fästa.

Hur snabbt kan ni leverera?

Det beror på helt vilken produkt det är och hur många. Vissa tryckproduktioner gör vi samma dag och vissa kan ha några veckors leveranstid.Kontakta oss så får du en uppskattning om hur snabbt det kan gå.

Vilket format behöver logotypen vara i för att den ska gå att trycka?

Alla logotyper/designer måste vara vektoriserade samt sparade i EPS eller PDF format.OBS! Du kan inte öppna en bildfil t.ex JPG eller PNG och spara som PDF. Detta gör inte att filen automatiskt blir vektorierad bara föra tt du sprar i rätt filformat.Du kan läsa mer om tryckfiler här. Känns det lite krångligt med vad som är rätt format för tryck? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Har ni något minimum vid beställning?

Både ja och nej. De tryck vi tillverkar själva har vi inget minimum på. Graverade märkningar har vi inte heller ett minimum på. Vissa produkter och vissa tryckmetoder kan det finnas ett minimum antal för beställning. Fråga oss så hjälper vi dig.