Olika tryckmetoder

Poliflex tape vinyl profiltryck Piteå

Poliflex Transfer

Transfer är som screentryck fast på ark. Arket värms sedan på produkten. Transfer används mest till kepsar och andra mer svårtryckta plagg som exempelvis arbetskläder.Men även till t-shirts, väskor m.m. Fördelen med transfermärken är att de kan lagras för att sedan vid ett senare tillfälle kunna användas. Transferfolien är testad enligt Oeko-Tex 100, vilket betyder att den inte innehåller några farliga eller allergiframkallande ämnen.

Poliflex Blockout

Blockout är ett material som används för att trycket inte ska ”blöda” igenom.Denna typ av folie är framtagen för att klara tryck på bla. softshell material.

Poliflex Reflex

Poli-Flex Reflex är en silverfärgad transferfilm med reflexegenskaper. Den här folien är godkänd enligt standard EN 471 klass2, vilket innebär att den kan användas på bl a. varselvästar, för att kunna användas i hamnar, järnvägar, byggarbetsplatser, parkeringsplatser, skallgång och lastfordon etc.

 

 

Screentransfer

Screentryck är en metod för textiltryck där man trycker färgen direkt på ett plagg,även kallat direkt-tryck. Resultatet är av högsta kvalitet och det är den tryckmetod som har längst hållbarhet. Direkttryck går att använda på de flesta sorters textil men det är att rekommendera på större upplagor av t-shirts,hoodar mm.

Fördelar Screentryck:

• Miljöcertifierade färger
• Bästa kvalité och hållbarhet
• Kostnadseffektivt i större kvantiteter

Digitaltransfer

Digitaltransfer är en metod för textiltryck där man trycker färgen på en bärare. Bäraren med trycket kan sedan appliceras på de flesta typer av material och ändå behålla rätt färgåtergivning i motivet. Den största fördelen med transfer är att du kan lagerhålla den för snabb applicering efter behov.

Digitaltransfer brukar användas till t.ex sponsortryck på matchkläder.

Fördelar digitaltransfer:

• Miljöcertifierade färger
• Fungerar på de flesta sorters plagg

Grafiska termer

Ibland kan det vara svårt att veta vad de olika grafiska termerna betyder. Här kommer lite information och förklaringar.

Logotyper är antingen vektor eller pixelbaserade. För att kunna trycka eller gravera logotyper så måste dessa vara vektoriserade och sparade i EPS eller PDF format.

Raster vs Vektor Next Day Sport & Profiltryck exempel

 

Vektoriserad

En vektorbaserad logotyp är uppbyggd av linjer och kurvor i matematiska formler. Det innebär att den kan förstoras och förminskas utan att kvalitén förstörs.

Pixelbaserad

Detta format är uppbyggt av små pixlar (fyrkanter). Ju större man gör logotypen desto mer förlorar den i kvalité. Detta bildformat används i t ex Word. Denna typ av fil ger dock en vit platta runt om när den läggs mot en bakgrund, tex svart. Detta format använder vi oss inte av vid tryck just för att kvalitén inte går att få till den bästa samt att våran maskin som skär ut trycken enadst skär ut linjerna i logotypen (därav vektoriseringen).

Skickar ni en logotyp till oss som är pixelbaserad (jpg,gif,png m.fl) så kommer våran maskin endast att skära ut rutan som logotypen är placerad på. Dvs det blir endast en kvadrat.

Har ni inte logotypen i vektoriserat format kan vi självklart utföra detta arbete till er mot en orginalkostnad på 595 kr/tim ex moms. Hur lång tid det tar att göra om en logotyp till ett vektoriserat format beror helt på hur logotypen ser ut samt i vilken kvalité den har. Det kan ta allt från 30 minuter till någon timme. Vi kan alltid försöka ge en beräknad tid för arbetet innan vi sätter igång. Denna tid kan vi dock inte garantera att den blir exakt som enligt beräkningar.